Back to homepage

Posts From Kronika

BE, info-sesione mbi Mekanizmin e Qëndrueshmërisë Civile të BE-së për Organizatat e Shoqërisë Civile

BE, info-sesione mbi Mekanizmin e Qëndrueshmërisë Civile të BE-së për Organizatat e Shoqërisë Civile

Shtatë info-sesione rajonale do të organizohen mbi Mekanizmin e Qëndrueshmërisë Civile të BE-sënë vende të ndryshme në gjysmën e parë të tetorit 2022. Këto ngjarje synojnë të informojnëorganizatat dhe të paraqesin më në detaje thirrjen për propozime. “Bashkimi Evropian ofron

Read Full Article
Studimi: Qëndrimet dhe perceptimet e gazetarëve për transparencën e drejtësisë në RMV

Studimi: Qëndrimet dhe perceptimet e gazetarëve për transparencën e drejtësisë në RMV

Sot është prezantuar studimi “Qëndrimet dhe perceptimet e gazetarëve për transparencën e drejtësisë në Maqedoninë e Veriut”, me autor Davor Pashoski, e publikuar nga SHGM-ja. Analizë konstaton se rezultatet nxjerrin në përfundimin se shumica e gazetarëve besojnë se gjyqësori nuk

Read Full Article
Nga mesnata çmime të reja të derivateve të naftës

Nga mesnata çmime të reja të derivateve të naftës

Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE) i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendim me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht 1,06% në raport me vendimin e datës 26.9.2022. Çmimi i shitjes

Read Full Article
Byroja për Zhvillim Rajonal do të financon dy projekte në Gostivar

Byroja për Zhvillim Rajonal do të financon dy projekte në Gostivar Updated

Byroja për Zhvillim Rajonal – BZHR do të financon dy projekte në Gostivar, rekonstruimi i rrugëve komunale për fshatin Kunovë si dhe shërbim efikas për pastrimin e hapësirave publike dhe mbrojtja e mjedisit jetësor në komunën e Gostivarit, njofton Gostivari

Read Full Article
Skandaloze, mediat ftohen në aktivitete të institucioneve me “email” partiak

Skandaloze, mediat ftohen në aktivitete të institucioneve me “email” partiak

Mediat ftohen të ndjekin aktivitetet e institucioneve përmes “emaileve” partiake. Kjo ndodhi me partinë Alternativa dhe drejtorin e  Qendrës Sociale në Shkup që vjen nga kjo parti, përcjell Flaka “Ju fotojmë që ta ndiqni hapjen solemne të Qendrës Sociale për

Read Full Article
Maqedonia e Veriut merr 78 milionë dollarë nga SHBA për modernizimin e Armatës

Maqedonia e Veriut merr 78 milionë dollarë nga SHBA për modernizimin e Armatës

Armata e Republikës së Maqedonisë së Veriut po merr 78 milionë dollarë mbështetje amerikane në zhvillimin e kapaciteteve të saj, modernizimin, pajisjen dhe zhvillimin e kapaciteteve të mbrojtjes kibernetike. Mbështetja amerikane, siç njoftoi Ministria e Mbrojtjes, synon arritjen e objektivave

Read Full Article
ETC – Gostivar në festën e ditëlindjes. Dhurata, surpriza e zbritje për konsumatorët

ETC – Gostivar në festën e ditëlindjes. Dhurata, surpriza e zbritje për konsumatorët Updated

17 Vite rrugëtim së bashku me ETC. Festa e vitit për ju. ETC – Gostivar i bashkohet festës së madhe të 17 vjetorit të themelimit të kompanisë Elkos Group. Kompania Elkos Group u themelua në vitin 1989 nga Ramiz Kelmendi.

Read Full Article
Sulmohet punonjësja në Spitalin e Kumanovës

Sulmohet punonjësja në Spitalin e Kumanovës Updated

Të enjten herët në mëngjes, një 38-vjeçar nga Kumanova ka sulmuar një punonjëse në spitalin e Kumanovës, në repartin Infektiv. Policia e gjeti dhe e arrestoi, ndërsa MPB shtoi se ndaj sulmuesit është duke u përgatitur kallëzim penal. “Me datë

Read Full Article
Dimitrievski: Do të ofrojmë politika dhe kuadro të reja

Dimitrievski: Do të ofrojmë politika dhe kuadro të reja

Një nga prioritetet tona do të jetë lufta e pakompromis kundër korrupsionit, rritje më e lartë ekonomike dhe alternativa për pavarësinë energjetike të shtetit, thotë kryetari i Kumanovës. Lëvizja civile që do të marrë pjesë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare

Read Full Article
Kriza, qytetarët frikë nga faturat e larta

Kriza, qytetarët frikë nga faturat e larta

Kriza energjetike më shumë do të ndjehet gjatë sezonit të dimrit, kur termometri shkon në minus. Por, si do ja dalim këtë për tu ngrohur? Rrija e çmimeve të energjisë elektrike por edhe të burimeve të tjera energjetike është dyfishuar.

Read Full Article