Mafiozët shtiren si biznesmenë, identifikohen bandat shqiptare të drogës në Karaibe

Kronika
Nga Kronika 27 Janar, 2022 22:36

Mafiozët shtiren si biznesmenë, identifikohen bandat shqiptare të drogës në Karaibe

Destinacionet e Karaibeve meksikane nuk janë vetëm atraksion turistik. Duke qenë të preferuara për turistët nga e gjithë bota, ato bëhen një treg potencial për drogat që përdoren nëpër feta të Kankunit, Playa del Carmen, Tulum etj.

DEA Amerikane dhe Interpol kanë zbuluar kriminelë të kërkuar nga të paktën 12 vende banojnë në Quintana Roo por edhe vende të tjera. Një raport i ROÇISS (Sistemi Rajonal i Organizuar Kundër Krimit të Ndarjes së Informacionit) zbuloi disa organizata kriminale Riviera Maya, disa prej tyre shqiptare dhe të njohura.

Në vitin 2007, Interpoli paralajmëroi për operacionin e mafias ruse në Kankun, pasi ata planifikonin kontrabandë të madhe droge, armë dhe vjedhje makinash për t’u dërguar në Spanjë, Itali dhe Portugali, përmes porteve të ndryshme në Quintana Roo, veçanërisht në ishullin Cozumel.

Kronika
Nga Kronika 27 Janar, 2022 22:36